Växjö

Aftonbladet svarar efter Lakers PO-anmälan: "Kan ha brustit i research"

9:05 min

Växjö Lakers anmälde häromdagen Aftonbladets program Hockeystudion till Pressombudsmannen efter att man sagt att Växjö inte amorterar något på sitt lån till Vida Arena. Nu svarar Aftonbladet.

Tobias Wixtröm är sportchef för Aftonbladet TV.   

– Det faktafel som begåtts är att våran programledare säger att Växjö inte amorterat på lånet. Och det stämmer ju inte. Det har vi pratat om och vet att det kommer en anmälan. Vi kommer göra ett förtydligande i Hockeystudion på lördag och kommer att förklara att vi sagt att det vi sa om amorteringen inte sa, säger Tobias Wixtröm och fortsätter. 

– Så det kommer komma ett förtydligande där och antagligen också i text.

Varför säger man att de har amorterat noll när de bevisligen har amorterat 28 miljoner? 

– Jag vet inte var våran programledare har fått det ifrån. Men jag förutsätter att alla som jobbar hos oss har gjort redaktionell research. Och det är möjligt att det har brustit där och då ska vi såklart be om ursäkt för det misstaget som har begåtts. Inget snack om det. 

Är det okej att gissa på det här sättet i direktsändning?

– Nej, det är personliga åsikter som dom tror. Det är inget dom slår fast. Personerna som sitter där har ganska bra insyn förmodar jag. Så jag tror ju att dom har ganska bra koll på vad dom pratar om. Men sedan att det blev faktafel med amorteringen är bara för oss att förtydliga.

Vad säger dom själva?

– Dom har exakt samma hållning som jag har. Att det självklart inte okej att det blir faktafel på det sättet. Det är självklart att vi ska gå ut med rättelse och kommer även göra det i textform och skriva vilket fel som har begåtts.