Melodifestivalen

Östersundspolitiker rasar över artikel i Expressen

22 min

Expressens kulturskribent Björn Barr har retat upp många östersundare genom sitt reportage kring Melodifestivalen och fått bland annat lokalpolitikern Bosse Svensson att rasa.

"Det är kul när det händer något", så lyder rubriken på Björn Barrs reportage från Melodifestivalen i Östersund som fått många att gå i taket. 

Östersund beskrivs som en döende desperat håla menar många när han skriver: ""för en utomstående betraktare leder den rurala entusiasmen lätt tankarna till de döende bruksorter som frenetiskt greppar efter varje tänkbar livboj" står det i hans text.

När den publicerades på Expressens hemsida i lördags kväll spred den sig snabbt och fick bland annat Bosse Svensson, tidigare chefredaktör för Östersundsposten och numera lokalpolitiker, att rasa. I ett blogginlägg skriver Bosse Svensson att han blev rasande över den nedlåtande tonen som Barr har i sin text.

Det många har reagerat över och lyft fram i olika kommentarsfält är "stockholmsjournalistens" sätt att nedlåtande se på Östersund som en stad där ingenting händer i vanliga fall. 

De båda möttes i en het debatt i P4 Jämtland förmiddag.