Jespersens attack mot VM-banan – får mothugg av Northug

Det råder allt annat än harmoni i det norska skidlandslaget. Efter två raka VM-guld till Sverige kastar nu åkarna skit på varandra. 

– Chris måste banta, han är för fet, säger Northug något humoristiskt om Chris Jespersen som klagat på VM-banorna i Falun.

Norrmannen Chris Jespersen blev åtta på 15 km fri stil i Falun. Efteråt var han väldigt besviken och riktade skarp kritik mot arrangören för att banorna hade åkts sönder ju senare man startade.

– Jag har jobbat så mycket för det här loppet och så blir det ödelagt på grund av detta. De bästa åkarna ska ha de bästa förhållandena. Det har Fis (Internationellt skidförbundet) skitit fullständigt i, säger han till VG och fortsätter. 

– Det är bara att titta på listan. Fis har inte gjort sitt jobb. De seedade åkarna borde få åka tidigare. Att de bästa startar sist är eländigt, säger Jespersen.

Han får dock mothugg av sin norske kollega Petter Northug som tycker att de som klagar på banorna i Falun är helt fel ute. 

– Det är bara skitsnack om de klagar på loppet. De borde ha ett helt annat fokus. Den bäste skidåkaren vinner idag, säger Northug om Johan Olssons seger. 

– Chris måste banta, han är för fet, avslutar Northug med glimten i ögat.