Kraftig ökning av bilbränder

Det har skett en rejäl ökning av bilbränder i Göteborg under början av 2015. Ökningen handlar om ett 20-tal bilar jämfört med samma period förra året.

Polisen ser ingen koppling mellan bränderna som ägt rum framför allt på Hisingen och i de nordöstra stadsdelarna. Ingen är heller gripen eller misstänkt, och polisen är i stort behov av vittnesuppgifter och tips från allmänheten.

Hannah Norén bor i Bergsjön där bränder ägde rum så sent som i helgen. Hon fick sin bil förstörd förra året och ser oroat på utvecklingen.

– Jag bor på Keplersgatan och förra året hade vi kanske tio bilbränder där. Efter en tid när man hör någonting på kvällen tänker man på en gång "det måste vara en bil till".

Hon har själv en bil som blev rökskadad efter en bilbrand när den stod parkerad i ett garage.

– Det är tråkigt, säger hon.

Zejnep Ramadani, som också bort i Bergsjön, tror att bränderna kan handla om en slags protest mot polisen.

- Det är väl kanske för att få uppmärksamhet och för att man inte gillar polisen här. Man ser det som ett hot mot polisen.

- Riktigt tråkigt att sånt här händer. Jag tror det handlar om utanförskapet och att det är de yngre människorna som gör det. Det beror säkert på att de hamnat i situationer i samhället där de behöver protestera, säger Leif som valt att inte ställa upp med sitt efternamn.