Mullsjö värvar supertalang

Mullsjö AIS i innebandys Superliga har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det är 19-årige Jesper Kivipaasi som ansluter till klubben.

Mullsjö går som tåget i Svenska superligan och man är med och nosar på topplaceringarna inför slutspelet som drar igång om några veckor. Men redan nu presenterar man sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

19-årige Jesper Kivipaasi är klar för två år. Kivipaasi spela för närvarande i finska klubben Classic och kommer komma till Mullsjö nästa säsong.

– Vi hoppas kunna förädla Jespers kvaliteter från supertalang till världsspelare, säger Mullsjös tränare Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Talangen fick sitt stora genombrott när han gjorde fem mål i VM-semifinalen för Sverige mot Tjeckien 2013. Många klubbar har varit ute efter honom sedan dess men istället för en svensk storklubb så valde talangen Finland och klubben Classic.

– Jag ser fram emot att spela i Mullsjö. Det är en klubb som ger unga spelare stort ansvar och det ser jag som en positiv utmaning för min egen utveckling. Det är bra drag kring innebandyn i Mullsjö och det ska bli kul att spela Superligainnebandy med den otroligt hängivna hemmapubliken i ryggen, säger Jesper Kivipaasi i pressmeddelandet.