Just nu
  • SHL: Växjö-Luleå pågår - lyssna på Sportextra i P4 Norrbotten

Skid-VM i Falun 2015

Allt om stafetten i skid-VM

Det blev silver till de svenska damerna i stafetten i skid-VM. Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist och Stina Nilsson kom strax före Finland men hade ingen chans mot Norge som tog guldet. 

Disciplin: Stafett (4x5km), damer

Tid: Kl. 13.30, sändningen startar redan 13:03 i P4 och via Sveriges Radio Play.

Svenska deltagare:

Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist och Stina Nilsson.
 
Favoriter: 

Norge är stora favoriter och enligt Sveriges förbundskapten Rikard Grip är allt annat än en norsk seger en ”sensation.” Grip tror också Norge kommer att försöka avgöra stafetten på den andra sträckan med urstarka Therese Johaug. Det lär också var därför som Kalla nu flyttats från sistasträckan för att istället köra sträcka två, alltså ett annat upplägg jämfört med Sotji där Sverige ju vann tack vare Charlotte Kallas makalösa uppåkning i slutet. Observera att Norge under onsdagskvällen lät bli att avslöja i vilken ordning de uttagna åkarna kör stafetten. De fyra är dock: Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug och Marit Björgen.

Svenska chanser:

Man kan säga att Sverige är favorit till silvret såsom det ser ut på förhand och i bästa fall blir det Sverige och Norge som gör upp om guldet. Där bakom gör länder som Finland och Tyskland troligen upp om bronset men VM har ju bjudit på en del skrällar så här långt så osvuret är nog bäst.

Den svenska historien:

OS 2014
1 Sverige 
Finland
3 Tyskland
VM 2013
1 Norge 
2 Sverige 
3 Ryssland