Henriksson om Monacos chockseger: ”En perfekt match”

2:57 min

Monacos jätteskräll i fokus när expert Richard Henriksson sammanfattar Champions League-kvällens åttondelsfinaler.

– Monaco gjorde närmast en perfekt match på bortaplan mot Arsenal. Man inledde med ett väldigt disciplinerat försvarsspel där man inte bjöd Arsenal på någonting – ett Afrsenal som gick in i matchen med ett stort självförtroende och bra form, säger Henriksson efter chocksegern och fortsätter:

– Monacos form har varit tveksam, och dessutom hade man flera spelare på skadelistan. Backlinjen var väldigt oerfaren, vilket gör prestationen än bättre. Monaco växte in i matchen och tröttnade aldrig i andra halvlek. När matchen började luckras upp lite så var det de som var väldigt effektiva och farliga i sina kontringar. 

Arsenal lyckades inte, förutom en period i inledningen av matchen, sätta Monaco under den press som de allra flesta hade väntat sig på förhand.

– Arsenal stod för enkla misstag, framför allt i backlinjen, vilket gjorde att Monaco kunde återerövra bollen ofta. Jag har väldigt svårt att tro att Arsenal kan vända detta. Nu var det så att jag, och väldigt många med mig, hade svårt att se Monaco göra ett bra resultat, så osvuret är väl bäst. Men Monaco bygger sina framgångar på sina fina defensiv. Att de ska förlora med tre mål hemma mot Arsenal har jag väldigt svårt att se, säger Henriksson.

Lyssna på hela CL-kvällens analys ovan