Handboll, elitserien

Ystads IF föll tungt i Skånederby

1:25 min

Skånederbyt mellan Ystad och Kristianstad slutade med bortaseger 21-30. Därmed tog Nordostskåningarna en gruvlig revansch för nederlaget i mitten av september då Ystad lite överraskande besegrade seriefavoriten.

Ystads IF hade egentligen ingen chans, Kristianstad prickade rätt och visade upp ett spel som till slut resulterade i vinst med hela nio bollar, 21-30 och stor del av bortalagets seger skrevs målvakten, Magnus Dahl med sina 21 räddningar.

– Vi visste att vi var underdogs i den här matchen och kämpade för att vinna. Men de straffar oss för varenda misstag vi gör, säger Lukas Nilsson i Ystads IF.

Båda lagen kom till start med reducerat manskap och när Ystads storstjärna, Lukas Nilsson, skadade ryggen på uppvärmningen förstod man tidigt att Kristianstad, med sina breda trupp, skulle bli en för svår uppgift för hemmalaget.

– Vi hade nog hängt med lite bättre om vi hade fullt lag, säger Lukas Nilsson.

Underläge med fyra bollar i paus var smickrande siffror för Ystad då Kristianstad lyckades med i princip allt man tog för sig, ändå missade man tre helt klara friläge.

I andra halvlek rann det iväg och Kristianstad kunde lyxa till det, bland annat med att lufta hela truppen, det var faktiskt bara hemmasonen, Leo Larsson, som inte fick spela alls.

I och med förlusten halkar Ystad ner i tabellen till en 5:e plats medans Kristianstad, i och med segern, förstärkte sin serieledning och är nu bara teoretiskt två matcher ifrån att vinna serien för första gången sedan 1953.