Malmö

Skånska restauranger kan få stjärnor

3:23 min

Krogen Vollmers kan bli den första Malmökrogen som kommer med i Guide Michelin. Ägaren Mats Vollmer vet att restaurangen haft minst två besök av den prestigefyllda guidens inspektörer och restaurangkännare tippar att krogen blir en av de som tilldelas stjärnor när Guide Michelin Nordic Cities 2015, delar ut stjärnor idag.

– Det är rätt så nervöst, ska jag ärligt erkänna. Jag har sagt till personalen att får vi det så är det jätteroligt. Får vi det inte så är det bara att kämpa till nästa år, säger Mats Vollmer.

Idag släpper Guide Michelin sin första guide som helt inriktar sig på restauranger i de nordiska städerna och ett stjärnregn väntas nu falla över svenska krogar. För krögaren Mats Vollmer i Malmö har en plats i guiden varit målet sedan man fick veta att den nordiska guiden var på väg.  

– Det harvarit vårt mål sedan vi fick reda på det i februari, att det fanns chans att vi kunde komma med i guide Michelin. Innan det har det ju inte gått att komma med. Men sedan vi fick reda på det har det varit vårt mål att komma med, säger Mats Vollmer.

Restaurangen i Malmö har haft besök av inspektörer från guiden vid minst två tillfällen. Det vet Mats Volmer eftersom att inspektörerna givit sig till känna efter besöken.

– Första gången gav sig inspektören till känna en vecka efter besöket. Han kom in för att diskutera olika saker. De säger inte rakt ut vad de tycker då men är man människokännare så kan man ju märka av lite, säger han.