Nudelsallad på en torsdag

P4 Morgons matinspiratör, Christina Jansson, lagar en nudelsallad med sesamrullad lax. Läs mer så får du Christinas recept.

Nudelsallad med lax

200 g laxfilé

0,5 dl skalade sesamfrön

125 g risnudlar

250 g pak choi (kinesisk salladskål)

1 ask sockerärtor

1 dm gurka

0,5 röd chili

1 lime

1 tsk soja

1 tsk sesamolja

0,5 kruka koriander

olja, salt och peppar

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan. Rosta sesamfrön i torr stekpanna. Rör hela tiden, fröna ska få färg utan att brännas. Häll över på en tallrik och låt svalna. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnhuset med en liten sked och skär gurkan i halvmånar. Bryt loss bladen från pak choi-huvudet och skölj noga. Dela större blad och låt de mindre vara hela. Stek några minuter i olja på hög värme, tillsätt sockerärtor som delats på mitten och vänd sedan nudlarna och dra pannan åt sidan. 

Skär laxen i kuber (ca 3 ggr 3 cm), salta och vänd sedan samtliga sidor i sesamfröna. Stek i torr panna på medelhög till hög värme ca 2,5 min och vänd sedan till motsatt sida och stek ytterligare ca 2 min (fisken ska ha en rosa kärna kvar). 

Blanda ihop saft från 0,5 lime, soja och sesamolja. Ringla detta över nudelsalladen. Toppa med lax, gurka, finhackad chili samt koriander. Servera med limeklyftor. Recept för 2 personer.