ULRICEHAMN

Jens bestämde sig för att starta restaurang redan på lekplatsen

4:19 min

Han är ekonomen och trebarnspappan som startade restaurang mitt på gågatan i Ulricehamn. Drömmen om något eget har funnits enda sedan han var liten. 

– Från allra första början var det jag och en barndomskompis, vi satt på en lekplats i Mariestad och pratade om vad man skulle göra med livet. Vi pratade om att man skulle driva en restaurang. Från den dagen så har jag alltid haft det där i mig. Det är en fascinerande bransch, det är härligt, så mycket liv och energi. Det är människornas värsta och bästa ställe. Vi pratar fortfarande om det där samtalet vi hade vid lekplatsen, säger Jens Norrlander. 

Jens Norrlander är numer barägare. Tillsammans med sin fru driver han sedan fyra år tillbaks BarPrego. Han är också Cityledare i Ulricehamn. Han började som ekonom en gång i tiden men valde att säga upp sig när en ledig lokal dök upp mitt på gågatan i Ulricehamn. 

– Det var 25 år senare, jag hade någon form av koncept i huvudet. Jag fick reda på att en hörnlokal mitt på gågatan i Ulricehamn blev ledig, jag gick in och sa upp mig på jobbet dagen efter, jag kan inte vara ekonom längre för jag ska göra kaffe på ett café här borta. 

– Jag var skitnervös, det kändes fånigt, men jag var trygg, jag och min fru hade pratat igenom det jättemycket. Det blev ett spontanbeslut men det fanns väldigt mycket planering bakom, säger Jens Norrlander. 

– Vi har en bar, en servering som står mitt i rummet. Man är med bland gästerna, vi vill ju vara och prata bland människorna. Jag har skapat detta i varje detalj men sen ser man dom som sitter där, där pågår livet. Dom tar över rummet. 

– Det är härligt, det hände något nyligen som var väldigt häftigt. Det satt ett gäng som var väldigt ledsna, det var en som hade gått bort, det var en ledsam stämning. Senare på kvällen, när jag städade, hittade jag ett graviditetstest på toan, jag fick sätta mig en stund. Jag fick en känsla av attlivet pågår, det börjar och tar slut, säger Jens Norrlander.