Inspirerande matmässa i Göteborg

9:35 min

Till helgen håller mässan Passion för mat öppet i Eriksbergshallen med provsmak, kockar och olika handlare och tillverkare på plats. Underrubriken för året är Ren Mat och Smak.

Debatten om bra mat är ständigt aktuell. Bland matproducenterna är det ofta småskaliga tillverkare som står för de bästa produkterna. För dem är råvaran, smak och berättelsen om hur maten produceras helt centralt.

– Det är också vad mässan Passion för Mat handlar om. Alla utställare är noga utvalda för sitt engagemang för bra livsmedel, säger Lotta Hultén, grundare av Passion för Mat som arrangeras för åttonde gången

Sedan mässan Passion för Mat startade i Göteborg 2008, har inriktningen varit att presentera utställare med äkta intresse för livsmedelskvalitet, ofta är det mindre producenter med stort engagemang. Mässan har en strikt kvalitetspolicy som tydligt tar vara på besökarnas intresse för matlagning och livsmedel med hög kvalitet.

– På Passion för Mat möter våra besökare utställare som verkligen kan tala för sina produkter och även duktga kockar. Mässan ger möjligheten att prova och även handla bra mat i världsklass.