Norges skräck inför stafetten: Olsson på sträcka två

Efter Johan Olssons imponerande guldlopp på 15 km fritt är norska laget inte bara oroliga inför fredagens stafett. De är mer än så.

– Just nu är det många som är rädda för Olsson, säger Petter Northug.

Samtidigt som svenska stafettlaget presenterades med åkarna Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson togs det norska laget ut.

Det blir Niklas Dyrhaug, Didrik Tönseth, Anders Glöersen och Petter Northug som kör och just i den ordningen. Även om Sveriges förbundskapten Rikard Grip inte bestämt ordningen på de svenska åkarna talar det mesta för att Johan Olsson kör andrasträckan.

Detta är något som skrämmer norska åkarna.

– Jag räknar med att de sätter Olsson på en klassisk sträcka. Då ska de gå fyra gånger upp för den lilla mördarbacken, och är det något som kan köra slut på de andra där så är det Johan Olsson. Det kan bli skrämmande, säger Northug till norska sajten Langrenn.

De norska skidexperterna trodde att Dyrhaug skulle gå andrasträckan. Nu blir det i stället Tönseth. 

– Det blir som en examen för mig att gå mot Olsson, säger Tönseth på den norska presskonferensen.

I övrigt var det norska laget det väntade då Glöersen visade fin form med tredjeplatsen på 15 km fritt. Stjärnan Martin Johnsrud Sundby är fortsatt sjuk. NJohnsrud Sundby kommer till Falun på fredag. Planen är att han ska köra femmilen som avslutar VM på söndag.