Svensktoppen nästa 2015

Sista chansen - skicka in ditt bidrag till Svensktoppen nästa!

Senast den 1 april kan du skicka in ditt bidrag till P4:s stora musiktävling Svensktoppen nästa. Nio bidrag ska bli ett under sommarens deltävlingar under Allsången i Linnéparken. Hör förra årets låtar och läs om hur du tävlar här!

Hör förra årets bidrag här!

Förra året gick Rebecca Fredriksson till final och representerade Kronobergs län. Kanske är det din tur i år? Läs mer om tävlingen här.

Så tävlar du

Svensktoppen nästa söker nyskriven och nyinspelad musik från både nya och etablerade låtskrivare och artister i hela Sverige. Inskickningsperioden för tävlingsbidrag är 1 mars-1 april 2015. Låten får inte vara publicerad eller utgiven före 1/1 2015. Om du vill skicka in ett tävlingsbidrag gör du följande när du har din nya låt och inspelning klar.

 1. Läs först Sveriges Radios tävlingsregler för Svensktoppen nästa! Där framgår bl a vilken typ av låt som kan vara med och tävla.
 2. Ladda sedan hem och fyll i tävlingsblanketten som ska följa med när du skickar in ditt tävlingsbidrag.
 3. Mejla eller skicka slutligen ditt låtbidrag till P4 Kronoberg, tillsammans med din fullständigt ifyllda tävlingsblankett, ett högupplöst foto (JPEG-bild i minst 2000 x 1500 pixlar) och en artist- och låtskrivarbiografi. En bifogad tävlingsblankett behövs för att låtbidraget ska kunna vara med i tävlingen. 

Inskickningsperioden pågår mellan 1 mars och 1 april 2015.

Det finns två sätt att skicka in ditt tävlingsbidrag:

 1. I) Mejla en mp3-fil i 320 kbit (max 10 MB stor) - tillsammans med den fullständigt ifyllda tävlingsblanketten, pressbilden och biografin - till svensktoppennasta.kronoberg@sverigesradio.se. Notera att du bara får skicka ditt tävlingsbidrag till en P4-kanal, inte flera.

Namnge dina filer på nedanstående vis så vi lätt kan hitta och koppla ihop dem (låttitel ersätts i filnamnet med låtens namn, artist med artistens/gruppens namn):

Namnge din ljudfil: låttitel_artist_STN2015_bidrag
Namnge din tävlingsblankett: låttitel_artist_STN2015_blankett
Namnge din pressbild: låttitel_artist_STN2015_bild
Namnge din biografi: låttitel_artist_STN2015_bio

eller

 1. II) Posta en ljud-CD med din låt - tillsammans med en ifylld och utskriven tävlingsblankett, en pressbild och en kort biografi till:

  P4 Kronoberg
  Svensktoppen nästa 2015
  Sveriges Radio
  359 40 Växjö

  Glöm inte att ange titel, artist, Svensktoppen nästa, kontaktuppgifter, e-post och telefonnummer på både CD-skivan och eventuellt omslag.

Vilka krav ställs på låten och inspelningen?

Tävlingsbidraget behöver vara en egen originallåt (inte cover), inspelad i god hemstudio- eller studiomiljö (inte live). Som artist kan du bidra med en låt, som låtskrivare eller textförfattare med flera bidrag. Du kan bara skicka ditt tävlingsbidrag till en P4-kanal, inte flera.

Tävlingsbidraget får inte vara längre än 4 min och det ska kunna framföras live i samband med eventuella deltävlingar och eventuell final. Den inskickade inspelade versionen måste vara den färdiga versionen. Låten/inspelningen får inte vara publicerad/utgiven före 1/1 2015.
 

Vem avgör?

Vi på P4 Kronoberg kommer att lyssna på ditt inskickade bidrag. Med hjälp av en jury med bl a representanter från Sveriges Radio och musikbranschen väljs de låtbidrag ut som går vidare till lokala delfinaler. De tävlande som gått vidare får besked via tävlingsansvarig på respektive P4-kanal.

Inför/under den lokala delfinalen röstar både publiken och en jury. Efter sammanvägning av publikens och juryns poäng utses en vinnare. Skulle ett bidrag hamna på samma poäng avgör publiken.

Inför riksfinalen väljer en jury med bl a representanter från Sveriges Radio och musikbranschen ut åtta finalister. I samband med både delfinaler och riksfinal är publiken med och röstar och påverkar slutresultatet, tillsammans med en jury.