Bob hund i Klassisk morgon 26 februari 2015

Bob hund byter kravallstaket mot stående ovationer

5:11 min

En nervpirrande upplevelse, kallar Bob hunds Thomas Öberg deras uppsättning av operan "Bob hund dör på slutet" på Malmö Opera.

– Bob hund har försökt att ta lite risker här på sistone, säger Thomas Öberg, som är sångare i indierockbandet Bob hund, till Klassisk morgons programledare Pernilla Eskilsdotter.

I somras satte Bob hund upp sin opera "Bob hund dör på slutet" på Malmö Opera. En engångshändelse som ni hör i P2 Live på torsdagskvällen klockan 19.

Det var Malmö Operas orkester som kontaktade Bob hund, efter att de hört att bandet sålt sina instrument:

– "Vi har hört att ni behöver låna lite instrument och lite lokaler, vi har en hel orkester här".

Thomas Öberg berättar att de inte bara ville arbeta med scenen, utan med hela operahuset. De ramade in operaberättelsen med en middag och sålde Bob hund-öl i baren, och på slutet var serveringspersonalen med på scenen för att ta emot tackapplåder.

– Det var en nervpirrande upplevelse för oss som är vana vid att röra oss i en mer traditionell pop- och rockmiljö, säger Thomas Öberg, och fortsätter:

– På en rockkonsert har man kravallstaket, det har man ju inte i en operasalong, så vi leker med stående ovationer och frågar publiken om vi kan få en stående ovation i princip innan vi har börjat.

Om Bob hund lyckas med det hör ni i kväll i P2.