Musikalartisten Peter Johansson gjorde samma show i flera år

0:57 min

Peter Johansson har gjort över 1 300 föreställningar med We will rock you i London, men tröttnade aldrig.

Peter Johansson är en av Sveriges allra största musikalartister. Han har spelat med Queen inför nio miljoner brittiska tv-tittare och har gjort musikalen Champions of Rock inför sammanlagt 45 000 åskådare. Han hade en av rollerna i rockmusikalen Rock of Ages och har hyllats för rollen som Judas i den svenska uppsättningen av Jesus Christ Superstar.

Mellan 2003 och 2007 gjorde han musikalen We will rock you i London.

– Man blir som en familj på teatern. Man träffar alla människor varje dag, utom söndagar, året runt. Det är så skumt när man tänker tillbaka på det, säger Peter Johansson.

När det kommer kändisar för att se föreställningar i London är det inte vilka som helst. Peter Johansson har sjungit för både Madonna och Tina Turner för att nämna några.

– Självklart för det tungt att gå in och spela musikal en varm sommarkväll när alla andra sitter ute och grillar, men vi hade så enormt roligt.

Peter Johansson började med en biroll i We will rock you 2003. Efter 500 föreställningar tog han över huvudrollen och gjorde ytterligare 800 föreställningar. Ändå tröttnade han aldrig.

– Alla shower kändes speciella på något vis.