Melodifestivalen

Veteran debuterar i Melodifestivalen

7:12 min

Hasse Andersson debuterar i Melodifestivalen på lördag. Han har gjort mycket under sin långa artistkarriär men aldrig deltagit i tävlingen.

Hasse Andersson har jobbat med musik sedan han var åtta år. Han har gett ur mer än 20 album. Han har dubbat röster i Disneyfilm. Bland barn är han känd som Isak Isbjörn i Swingelskogen. Hasse Andersson fick sitt stora genombrott med Änglahund 1982. Trots allt han gjort så har han aldrig tidigare varit med i melodifestivalen.

– Jag ser det här som en rolig grej, jag har haft min karriär. Det är inte som de yngre kollegorna som behöver det här som ett avstamp, säger han.

Hasse har blivit erbjuden stylist men säger att han vill vara sig själv.

– Jag vill vara Hasse, jag vill inte bli stylad. Jag är så gammal nu att jag är tillräckligt stylad som jag är.

Låten som Hasse Andersson tävlar med är skriven av Anderz Wrethov och Hasse berättar att den skickades in redan förra året men då räckte den inte ända fram. I år gick det vägen.

– Det är en jättesvängig låt, en "Hasse låt", svensk sommar och logdans med modern touch, säger han.

Du tycker inte att Du är för gammal för att vara med i melodifestivalen?

– Jag tyckte att jag var för gammal, var i Stockholm och träffade min kollegor som jag skall tävla med. När jag tittade i tidningen dagen efter såg det ut som om det stod en morfar i mitten med alla sina barnbarn. Jag skall ge dem en match. Jag skall visa att gammal är äldst, säger Hasse.