Döde mannen i Falun föll från bron

0:55 min

Polisen har nu lyckats identifiera den man som hittades död i skid-VM-staden Falun i tisdags morse. Mannen är 54 år och från Halmstad. Polisen uppger att mannen sysslade med en digital skattjakt, så kallad geocatching, och att det är orsaken till att mannen föll från viadukten och avled därefter.

Den man som i tisdags morse hittades död i skid-VM-orten Falun, under en viadukt närheten av järnvägsstationen, var en 54-årig man från Halmstad som var på besök hos släktingar i Falun.

Enligt dalapolisen så rör det sig om en olyckshändelse med ett tragiskt slut.

Troligen har mannen sysslat med så kallad geocatching på platsen.

– Det är en man som är född 1960 från Halmstad som var på besök här i Falun för att besöka släktingar. Han är också hängiven "geocatchare" en slags digital skattjakt. Sammantaget kan man säga att resultatet av undersökningen hittills och kontakten med hans anhöriga gör att vi är övertygade om att det här är en tragisk olyckshändelse. Vi utgår från att han har fallit från den här viadukten som han låg under, säger polisens presstalesman Stefan Dangart.

Hur vet ni att han har ägnat sig åt geocatching?

– Vi har gjort en del iakttagelser på platsen. Vi har också pratat med hans anhöriga och fått det här bekräftat så det sammantaget gör att vi är övertygade om att det är såhär det har gått till, avslutar Stefan Dangart på Dalapolisen.