Säffle kritisk till tågtabellen

1:28 min

Kommunalrådet i Säffle, centerpartisten Dag Rogne, är stark kritisk till Västtrafiks planer på att ändra tidtabellen för morgontåget från Säffle till Göteborg.

– Vi tycker att det här är enda tåget som går som gör det möjligt för säfflebor som jobbar i Göteborg att ta sig dit, säger Dag Rogne, kommunalråd i Säffle.

Tillsammans med Åmåls kommunalråd försöker Dag Rogne att påverka Västtrafik att inte genomföra denna förändring. Det kan komma röra sig om mellan en halvtimme längre resa för de som pendlar till Göteborg från Säffle med det första morgontåget.

– Det är bättre att bli en halvtimme snabbare, säger Dag Rogne, kommunalråd i Säffle.

Bakgrunden till ändringen i tidtabellen är ett X2000-tåg i december slutar trafikera sträckan Uddevalla Göteborg, enligt Västtrafik. Pressinformatör Anders Sandahl där säger att det endast är ett förslag.

Vi förstår att pendlingsmöjligheterna är viktiga för en kommun som Säffle och vi tycker också det är viktigt att krympa avstånden i regionen. Just därför är vi noga med att hitta de bästa möjligheterna för den här regionen. Just nu har vi en dialog med de kommunerna. Där arbetar vi tillsammans med dem om att hitta en bra lösning för våra resenärer, säger Anders Sandahl, pressinformatör vid Västtrafik.