Hot och hat är aldrig acceptabelt

Hot och hat är tyvärr vardag. Läs det en gång till. Hot och hat är vardag.

Det har under dagen figurerat uppgifter i sociala medier och i tidningar att Alexandra Pascalidou på grund av hot och kränkningar ska sluta som programledare för Ring P1. Det ska hon inte.

Däremot har vi idag talats vid och hon vill tänka över om hon orkar fortsätta efter mängder av hot, hat och kränkningar den senaste tiden. Det förstår jag.

Hot och hat är tyvärr vardag. Läs det en gång till. Hot och hat är vardag.

Det vet inte minst programledarna för Ring P1. Ett ord som sägs fel, ett tonläge som inte passar, ett ifrågasättande av en åsikt och så vidare, allt kan utlösa en lavin av kränkningar och/eller hot. 

Oftast orkar våra programledare att hantera det, de suger åt sig av relevant kritik men försöker lämna det andra bakom sig.

Det går inte jämt. Att vara programledare i Ring P1 är naturligtvis en yrkesroll och ett uppdrag men alla lägger också in en del av sig själva.

Det är självklart att all skit till sist sårar.

Vi står fullt och fast bakom Alexandra Pascalidou, och gör allt för att stötta henne i nuläget och hennes utsatta situation.

I dag, torsdag, gjorde hon sitt sista program för den här veckan. Förhoppningen är att hon återkommer i maj som planerat.

Vi hoppas verkligen att Alexandra fortsätter som programledare för Ring P1. Något annat vore väldigt, väldigt tråkigt.

Och vi är eniga i att: Hot, hat eller kränkningar är aldrig acceptabelt.

Thomas Björklund, samordnare och producent Ring P1