Gunilla Persson från Norberg hoppar av NVK

Socialdemokraten Gunilla Persson från Norberg hoppar av sitt uppdrag i Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK.

Gör Gunilla Persson rätt som hoppar av NVK?

Gunilla Persson var vice ordförande i NVK då de nu uppmärksammade och hårt kritiserade konsultavtalen med heltidsanställde förbundschefen Harold Nilsson tecknades.

I egenskap av vice ordförande var det Gunilla Persson - som tillsammans med dåvarande ordförande Shiro Biranvand från Vänsterpartiet i Fagersta - skrev under ramavtalen för förbundschefens konsultuppdrag.

Men det var enbart dåvarande ordföranden Shiro Biranvand (V) som godkände att förbundschefen gick upp på heltid. Gunilla Persson har i P4 Västmanland berättat att hon inte kände till att förbundschefen jobbade heltid, när hon skrev på konsultavtalet. Då hade hon nog resonerat annorlunda, menade hon.

"Jag fick avtalet framför mig på bordet och försökte läsa igenom vad det stod. Jag visste ju att vi hade ett avtal med Harold Nilsson som jag antog behövde förlängas, för att det skulle gälla. Men att han fortfarande hade sin heltid kvar fanns inte i tanken då" sa Gunilla Persson då.

Därefter har Norbergs socialdemokratiska kommunalråd Åsa Eriksson klargjort att Norberg inte vill vara med på några konsultavtal med en anställd person, och hon uttalade också sin besvikelse över att Norberg ändå haft del i sådana, genom NVK.

Jag blev ju förstås besviken, eftersom jag uppfattat att vi från Norbergs kommun varit tydliga med att vi inte var intresserade av några konsulttjänster, sa Åsa Eriksson då.

NVK har från årsskiftet ny ledning men både Gunilla Persson och Shiro Biranvand har suttit med som ledamöter.

Men nu kliver alltså Gunilla Persson av. Hon kommer att informera NVK om detta på det direktionsmöte som hålls nu i eftermiddag, säger hon till P4 Västmanland.

Kommunfullmäktige i Norberg kommer att få hennes avskedansökan från NVK på bordet vid sammanträdet nu på måndag, säger Gunilla Persson.

Hon kommer dock att behålla sin plats som fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna i Norberg.

Vid ett partimöte igår kväll informerade Gunilla Persson sina partikamrater i Norberg om sitt beslut. Hon vill inte ytterligare kommentera avhoppet.