RADIO

Efter hoten: Pascalidou kan hoppa av Ring P1

1:09 min

Programledaren Alexandra Pascalidou har fått nog. Efter åratal av hot och trakasserier funderar hon nu på att sluta med debattprogrammet Ring P1.

Igår la Alexandra Pascalidou ut ett blogginlägg om hatet hon möts av dagligen i sitt arbete.

Efter tjugo år i hetluften säger hon att hon inte orkar längre, och funderar på för att lämna jobbet som programledare för Ring P1 i Sveriges Radio.

"Samtidigt som smärtsamma mail trillade in under direktsändning höjde några inringare tonläget och var rent ut sagt så oförskämda att mitt tålamod brast”

– Det är förfärligt. Oacceptabelt, sorgligt och man blir uppriktigt ledsen när man ser den hot och hat som många människor ägnar sig åt, säger Thomas Björklund, samordnare för Ring P1. 

Alexandra Pascalidou är tagen och ledsen över hatet som riktats mot henne säger Thomas Björklund. Något beslut om att fortsätta som programledare har hon inte tagit utan kommer att fundera och se om hon orkar fortsätta. 

– När det gäller direkta hot har vi en säkerhetsavdelning som arbetar med det. Det finns en beredskap för sådana här situationer som står redo, säger Thomas Björklund som menar att Sveriges Radio står fullt bakom Alexandra Pascalidou och stöttar henne i hennes utsatta situation.