Silver till Sverige i VM-stafetten

1:18 min

Efter ett par motiga dagar i VM-spåren var det dags för Norge att briljera igen. Sverige tog silvret, men norskorna var överlägsna.

Läs mer hos Radiosporten.

Sofia Bleckur körde startsträckan på ett par skidor som till synes inte gled lika snabbt utför som konkurrenternas. Charlotte Kalla fick gå ut tolv sekunder efter Finland och Norge, som var snabbast på startsträckan. Charlotte Kalla svarade för en ny fantastisk insats, var snart förbi Finlands Kerttu Niskanen och växlade nästan i rygg på Norges Therese Johaug.

Maria Rydqvist tappade några sekunder på Astrid Uhrenholdt Jacobsen direkt och norskan drygade ut försprånget. Dessutom blev svenskan infångad av Finlands Riitta-Liisa Roponen.

Marit Bjørgen fick ett tacksamt utgångsläge inför slutsträckan. Norges ledning var 17,8 sekunder till Finland och Sverige. Bjørgen kunde defilera mot guldet medan kampen om silvret stod mellan Stina Nilsson och Krista Pärmäkoski. Svenskan kom först in på stadion och avgjorde redan innan upploppet. Därmed var Sveriges sjätte medalj under VM i Falun ett faktum.