Livshotande tillstånd för misshandlad

Ännu har ingen gripits för den svåra misshandeln av en man i 30-årsåldern i centrala Stockholm igår natt. Mannen vårdas fortfarande för mycket allvarliga skador och hans tillstånd betecknas som livshotande och instabilt.

Misshandeln igår natt började med att två män i 20-årsåldern stod och kissade i en port på Kungsgatan nära Stureplan vid tre-tiden, efter att krogarna stängt. Ett par förbipasserande i 30-årsåldern fällde då kommentarer om vad de uppfattade som olämpligt beteende.

De som stod i porten blev då arga och började jaga 30-åringarna. Lite längre upp på Kungsgatan fick en av de jagade en knuff och åkte in i husväggen. Liggande fick han sen sparkar mot huvudet och överkroppen.

Det fanns många vittnen till misshandeln och förhör och omförhör har hållits under dagen, säger Patrik Lillqvist på citypolisens våldsrotel till Stockholmsnytt. Ingen har ännu gripits för den svåra misshandeln.

Den svårt skadade mannen vårdas fortfarande vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Hans tillstånd uppgavs strax efter 17-tiden vara livshotande och instabilt.