Mogrens betyg på svenska laget – sträcka för sträcka

2:03 min

Radiosportens expert Torgny Mogren kommenterar svenska stafettåkarna som körde hem ett silver i stafetten.

Sofia Bleckur – sträcka 1: ”Mycket bra åkt, hon hade inte det absolut bästa glidet av de på första sträckan, hon höll ihop det fantastiskt bra. Hon tappade inte så mycket som man befarat. Nu gav hon Kalla en fin uppgift, 12 sekunder bakom Norge”.

Charlotte Kalla – sträcka 2: ”Hon gjorde ett kanonlopp, hon matchade Johaug hela vägen. Det var ju tanken, men tanken var ju också att de skulle vara ihop. Men Kalla gör en topprestation”.

Maria Rydqvist – sträcka 3: ”Hon höll ihop det bra också. Jag var nästan säker innan på att hon skulle tappa, men hon gjorde sin uppgift. Om hon inte vurpat hade det kanske sett ut på ett annat sätt, men det saknades en 20 meter fram innan hon gick på innerskidan i en lätt böj och föll. Jag tror inte hon hade hängt med Jacobsen ändå”.

Stina Nilsson – sträcka 4: ”Stina ser otroligt vass ut, hon kör sista sträckan på ett fantastiskt bra taktiskt sätt. Hon vara avvaktande och när det tog stopp på toppen av backen gick hon ut och tog sats och sedan var de avgjort på slutet”.