Nazist kan ta plats i Borlänges kommunfullmäktige

3:12 min

En nazist som är dömd för flera brott kan komma att ta plats i kommunfullmäktige i Borlänge. Det handlar om Pär Sjögren, som är en av de ledande personerna i Svenska Motståndsrörelsen - SMR - som blivit inskriven på Sverigedemokraternas valsedlar.

Efter en sen omräkning av rösterna har Sjögren fått en plats som ersättare, och de kommande åren är alltså sannolikheten stor att de andra politikerna i fullmäktige i Borlänge får sällskap av en nazist.

– Det känns inte kul, det gör det inte. Över huvud taget känns det inte bra att Sverigedemokraterna har gått fram så mycket, och det känns ju definitivt inte roligt att vi ska få en nazist i fullmäktig. Vi får se om han över huvud taget kommer dit, det beror på hur Sverigedemokraterna befolkar fullmäktige för han är ju bara ersättare, säger Yvonne Karlén, socialdemokratisk ordförande i fullmäktige.

– Jag kan ju inte göra något, det har jag ju inte rätt att göra, demokratin ska jag försvara. Sedan får man ju inte bete sig hur man vill i fullmäktige, man får ju inte uttrycka sig rasistiskt och gå till personangrepp och så vidare.