Nyhetspanelen om kvinnan med handväskan och högljudda föräldrar

20 min

Det var högt i tak och god stämning när Anders Ahlenius, Börje Andersson och Cicci Michael gästade studion och bidrog med åsikter i Nyhetspanelen. 

Kvinnan med väskan som slog en nynazist, störiga föräldrar på ungdomsidrott och bokläsning var ämnen som diskuterades i Nyhetspanelen.

1985 höll Nordiska rikspartiet en demonstration i Växjö, men blev bortjagade av upprörda ortsbor. I uppståndelsen slog en kvinna en av nynazisterna med sin handväska och detta ögonblicket fångades på en bild som sedan fått enorm spridning. 

Det har diskuterats en staty av den här kvinnan, men sedan man i Växjö sagt nej till det har det blivit protester över hela landet.

- Ska vi ta det här sättet att protestera är det väl ett av de mjukare sätten. Men nu vet jag ju inte vad hon hade i väskan, säger Anders Ahlenius.

- Jag kan tycka att det är lite kul. Det är en klassisk blid, samtidigt lite kluvet, det här med att möta våld mot våld, säger Cicci Michael.

- Kul, men statyn i sig har jag ingen åsikt om. Har lärt mig med åren att akta sig ha åsikter om konst, säger Börje Andersson och skrattar.

Vill du höra mer om Nyhetspanelens åsikter? Lyssna på ljudfilen.