Just nu
  • Hockeyallsvenskan Västervik-Björklöven

Lyssnarna: Det hade vi gjort om vi var chef för Sveriges Radio

1:46 min

På fredagen fanns Sveriges Radios vd Cilla Benkö i studion för att svara på lyssnarnas frågor. I sociala medier strömmade det in förslag på hur Sveriges Radio skulle kunna förändras.

Vad skulle du göra om du var chef för Sveriges Radio för en dag? Den frågan besvarades av flera lyssnare inför Sveriges Radio-vd:n Cilla Benkös besök i Kalmar:

– Sänd mer humorprogram av klass! skriver Jonas Lindblad på P4 Kalmars Facebooksida.

– Styra upp att mer lokala dialekter kom fram! Hur många i P4 Kalmar pratar smålänska till exempel? undrar Denzil Olsson som tillägger:

– Bara stockholmare på lokala radiostationer.

"Söndagsmorgnar i P4 kunde sändas något intressantare, än Klara med flera. P4 Extra vill jag ha varje dag, även fredagar! I P4 Kalmar är det för mycket chit-chat och tyckande i nyheterna. De ska vara objektiva och informativa och man ska höra skillnad på dem och resterande snack."

– Jag tycker Sveriges Radio i allmänhet är för mycket åt det röda hållet politiskt. Det är för ofta väldigt enspårigt i politiska frågor. Hur tänker ni när ni anställer? undrar Kalle Olsson på Facebook.

"Jag skulle slänga in unga ungdomar på alla positioner! Webb, reportrar, sociala medier. Utan att styra. Tror det skulle kunna hända häftiga grejer!"