Bandy

Nässjö förlorade första kvalmatchen

1:33 min

Det blev förlust för Nässjö IF i första matchen i kvalet till Elitserien. Gästande Tillberga Västerås vann rättvist med 7-2 i Stinsen Arena i Nässjö.

Nässjö IF fick en perfekt start på den första matchen i kvalet till Elitserien hemma i Stinsen Arena mot gästande Tillberga Västerås. I matchens första anfall gjorde Oskar Henriksson 1-0 till Nässjö efter 30 sekunders spel. Ledningen höll bra i fyra minuter och Tillberga kvitterade till 1-1. Tio minuter senare kunde sedan Tillberga ta ledningen med 1-2 efter mål på friläge genom Andreas Hammarbäck. Samme Hammarbäck gjorde också 1-3 efter 25 minuters spel för Tillberga som hade ett snabbare spel än Nässjö. Hemmalaget skapade ändå chanser och hörnor men avsluten gick oftast rakt på målvakten Rasmus Eriksson i Tillberga. Andreas Hammarbäck i Tillberga gjorde sedan efter 34 minuters spel sitt tredje mål fram till 1-4.

Efter 40 minuter spelat fick Nässjö till en reducering till 2-4 efter att William Hallberg tillslut i ett friläge fick ordning på bollen och satte den i mål. Resutatet stod sig till halvtidspausen och gästande Tillberga i klart rättvis ledning halvvägs. Efter en ganska jämn inledning av andra halvlek så satte Tillberga fart på spelet. Och när klockan stog på 51 minuter så sköt Pekka Rintala 2-5 för Tillberga. Nässjös jobbade på och blev bättre i offensiven och skapade mängder med hörnor men hade svårt att få bollen på mål. I den 76:e matchminuten gjorde sedan Tillberga 2-6 på frislag genom Jesper Nywertz och matchen kändes avgjord. Tillberga spelade sedan bara av matchen och Nässjö försökte få in fler mål, men allt som oftast tog det stopp vid straffområdslinjen. Tillberga gjorde ytterliggare ett mål på tilläggstid fram till 2-7 och spikade slutresultatet.

I nästa match i kvalet för Nässjö väntar Kungälv på bortaplan på lördag.

Nässjö IF - Tillberga Västerås  2-7   (2-4)