VIK Hockey befäste andraplatsen

2:13 min

VIK Hockey tog en nödvändig seger med 3-2 borta mot AIK och är kvar på andraplats i allsvenskan, med tre poängs marginal ner till Malmö. Allt avgörs nu i sista omgången på lördag.

Inför den sista omgånge på lördag så har VIK Hockey chansen att vinna allsvenskan, eftersom Karlskrona förlorade, men riskerar också att tappa sin plats i den allsvenska finalen.

Men det räcker men en poäng hemma mot Björklöven för att säkra en plats ovanför det övre strecket.

Ett stort avbräck för VIK var att kanadensaren Jeremy Williams skadade sig i matchen mot AIK  och fick lov att ledas av planen. VIK ville inte yttra sig om vad det handlar om för skada, men det såg allvarligt ut och Williams medverkan i jakten på en SHL-plats verkar ytterst osäker.

Det verkade länge vara nästjumbons AIK:s turkväll hemma mot Västerås på Hovet. Efter bara två minuters spel studsade en förlupen chanspuck i offensivt sarghörn ut till Joakim Hagelin vid förlängd mållinje. AIK-forwarden drog till med ett skott på vinst och förlust - och fick jackpottutdelning. På något sätt trotsade pucken alla vinklar och slagskottet letade sig förbi bortamålvakten Jonatan Bjurö och upp i det bortre krysset.

Och trots att de finaljagande gästerna lyckades vända till 2-1 i slutet av den första perioden så skulle Fru Fortuna le mot ett vilt kämpande AIK igen.

I den andra perioden bjöds AIK nämligen tillbaka in i matchen av bortamålvakten Jonatan Bjurö som stod för en helt osannolik tavla när han serverade 2-2-skytten Daniel Olsson-Trkulja helt öppet mål.

Men varken poängnöd, desperation eller flyt kunde till sist hjälpa AIK.

Tre minuter in i den sista perioden blev gästernas Fredrik Johansson helt fri och den 30-årige centern gjorde inget misstag. Han satte matchavgörande 3-2 för Västerås genom en distinkt backhand mellan AIK-målvakten Robin Rahms benskydd.

I och med bortasegern kopplar VIK ett jättegrepp om en plats till den hockeyallsvenska finalen.

Laget behöver nu bara en poäng i sista omgången hemma mot Björklöven för att säkra en andraplats.