Förlust för FBK i Riksseriekvalet

1:02 min

FBK:s damer förlorade kvalseriematchen till Riksserien mot Stockholmslaget SDE HC. Det var en jämn match men SDE, som kommer från Riksserien, vann med 3-2, detta trots flera mycket bra räddningar av FBK:s målvakt Linda Glädt.

Det var en jämn och spännande match med flera utvisningar för båda lagen. FBK gjorde det första målet genom skyttekungen Emilie Johansson i numerärt underläge 5 minuter in i matchen och den ställningen stod sig hela första perioden. 

Andra perioden inleddes med flera målchanser för FBK men det var SDE som lyckades få in pucken och kvittera, även de i numerärt underläge. Matchen böljade fram och tillbaka tills mitten av den tredje perioden då SDE:s Nóra Brgles satte det avgörande 3-2 målet som blev matchens sista. FBK:s målvakt gjorde en mycket bra insatts och det var mycket tack vare henne matchen var så jämn.

– Jag släppte in tre skitmål. Det är högre fart på lagen som kommer från Riksserien och vi får jobba på att inte bli så stillastående till nästa match, säger Linda Glädt.

FBK fotsätter kvalet till Riksserien på lördag då de möter Södertälje på hemmaplan.