Karlskrona förlorade mot smart spelande Vita Hästen

1:44 min

Inför 3400 åskådare i Arena Karlskrona, trodde nog de flesta att Karlskrona HK skulle säkra finalbiljett till den Hockeyallsvenska finalen som ger finalspel om en plats i nästa års SHL. KHK förlorade matchen mot Vita Hästen från Norrköping med 2-4 (0-1, 2-1, 0-2).

Karlskrona HK hade chans att definitivt säkra en plats bland topp två i tabellen när man på hemmaplan tog emot Vita Hästen. Matchens början hörde till bortalaget och de tog rättvist ledningen efter 10.4i den första perioden. Vita Hästen lyckades få stopp på KHK:s fart i sitt anfallspel.

Karlskrona vänder på matchen

Efter en liten nervös första period från Karlskronas sida lossnade det och man vände på matchen och gick upp i ledning till genom mål från Filip Cruseman och Mattias Granlund. De flesta av de 3400 åskådarna trodde nog att nu kommer KHK ta över spelet. Hemmalaget skapade en del chanser men lyckades inte överlista en duktig Vita Hästen målvakt. I ett två mot ett läge för Norrköpingslaget hittade Adam Schmidt rätt bakom Patrick Galbraith i hemmakassen och det var kvitterat till 2-2 och det var ställningen efter två perioder.

Hästens styrspel vägvinnande

Vita Hästen kom till spela med en sak de hade pratat om att försöka få stopp på Karlskronas fart genom mittzon och Karlskrona spelarna hade väldigt svårt att ta sig in med fart i anfallszon och där skapa målchanser. När klockan tickat fram till nästan 49 minuters spel tar återigen Vita Hästen ledningen. Karlskrona får i slutet av matchen chansen att spela både sex mot fyra och sex mot fem, utan att få in kvitteringen. Vita Hästen lyckas avgöra matchen när det återstår 27 sekunder när de sätter en puck i öppen kasse.

I toppen av tabellen ser det ut enligt följande inför den sista omgången som spelas på lördag. De två första lagen i serien möts i den Allsvenska finalen i bäst av fem matcher segraren spelar i SHL nästa säsong. Plats 3-8 spelar playoff, det kommer även laget som förlorar den Allsvenska finalen att göra.

1. Karlskrona 95p
2. Västerås 95p
3. Malmö 92p

Sista omgången spelar, Södertälje-KHK, Malmö-AIK och Västerås-Björklöven.