Bra start för Tillberga Bandy i kvalet

2:17 min

Tillberga Bandy inledde kvalserien på bästa sätt för att hålla sig kvar i högsta ligan. Det blev bortaseger över Nässjö med 7-2.

– Klart att det är skönt att börja kvalet på det här sättet.

– Vi spelar bra bandy och det har vi gjort stundtals under säsongen, men vi är inte vana med att vinna matcher så det här känns jättebra naturligtvis, säger tremålsskytten Andreas Hammarbäck.

Det syntes en tydlig skillnad på elitserielaget Tillberga och Nässjö från allsvenskan i framför allt farten. Men det var hemmalaget som fick den bästa starten då de tog ledningen i den första minuten.

– Inte den starten man önskar och jag tycker vi gör ett mindre bra försvarsarbete i den situationen. Jag vet inte om vi var spända men efter det tar vi tag i matchen och kontrollerar den sett till 90 minuter, säger Hammarbäck.

Kvalserien består av fyra lag där de två första spelar i elitserien nästa säsong.

I nästa omgång, som är på lördag, väntar Katrineholm på hemmais.

– Vi ska sjunga i bussen hela vägen hem och efter det får vi ladda om inför matchen mot Katrineholm och göra en lika bra match då.

Vad ska ni ta med er i spelet?

– Vi tar med oss helheten och att vi höll oss till det vi hade bestämt innan, och det gjorde vi i 90 minuter och därför blir det bra.