(s)-politiker kritiserar partiets kärnkraftspolitik

Den socialdemokratiska kärnkraftspolitiken får intern kritik av ett 60-tal socialdemokratiska kommunalråd och oppositionsledare i kommuner med industrier som kräver mycket energi.

Bland kritikerna finns Gunvor Andersson från Munkedal, Sven-Åke Pettersson, Bengtsfors, Johnny Stücken, Mellerud, S Anders Larsson, Vänersborg, Madeleine Dahlgren, Lilla Edet samt förre kommunalrådet Stig Nilsson från Lysekil.

På Dagens Nyheters debattsida skriver de att socialdemokraterna går för långt i sin anpassning till miljöpartiet i frågan om kärnkraften.

De skriver att kärnkraften visserligen är en hjärtefråga för miljöpartiet, men att det inte får innebära att socialdemokraterna använder felaktiga eller vilseledande motiveringar för en kärnkraftsavveckling.

Artikelförfattarna anser att Sverige måste tänkta på miljön och framtiden och de framhåller kärnkraften som både billig och okänslig för ökade bränslekostnader.

Madeleine Dahlgren socialdemokratiskt oppositionstråd i Lilla Edet menar att det är bekymmer att avveckla kärnkraften så länge det inte finns alternativ. Hon tror också att socialdemokraterna skulle kunna klara sig utan miljöpartiet.