SD-politiker häktad för grovt vapenbrott

0:52 min

Sverigedemokraten Robin Natzén häktades tidigare i dag vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott. Natzéns försvarsadvokat förnekar dock sin klients inblandning.

Det var tidigare i veckan som polisen gjorde en razzia mot flera adresser i Gnosjö kommun. Man grep flera personer, varav en av dem var kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna Robin Natzén. De gripna, inklusive Natzén, är häktade för grovt vapenbrott och medhjälp till grovt vapenbrott.

– Det jag kan berätta är att min klient har bestridit de brottsmisstankar som har riktats mot honom. Han förnekar brott men tingsrätten har ansett att sannolika skäl föreligger och häktat honom, säger Natzéns förvarsadvokat Peter Wall.

Händelsen de tre personerna är misstänkta för ska ha inträffat under februari månad i Gnosjö kommun. Försvarsadvokaten Peter Wall är inte överraskad över att hans klient är häktad.

Sannolika skäl är ett väldigt lågt beviskrav så jag är inte överraskad, det krävs inte mycket att bli häktad. Däremot för att man ska bli fälld för brott så ska det vara ställt utom rimligt tvivel. Den dagen det blir rättegång så har min klient stora förhoppningar om att bli frikänd.

Robin Natzén har tidigare uppmärksammats efter att han poserat med en nazistmössa på en bild på Facebook.