FC Trollhättan tog fjärde raka

FCT är fortfarande utan poängförlust i årets division 2 Västra Götaland. Idag besegrades Mellerud på bortaplan med 1-0.

FC Trollhättan och Mellerud spelade idag årets första derby i Västra Götaland. Matchen slutade 1-0 till FCT efter mål av Per Eriksson i den 67 minuten.
Matchen började i ett hyfsat tempo och kanske skulle Trollhättan fått en straff redan i matchens femte minut. Per Eriksson blev fälld, men den allsvenskt meriterade domaren Antti Kanerva valde att fria.
Sen utbröt ett ställningskrig som, bortsett från några halvchanser, pågick enda fram tills Per Eriksson gjorde segermålet för FCT. Per Eriksson sköt ett halvhårt skott från 20-25 meter som Melleruds målvakt Darijo Bumbar nog borde tagit.
Efter målet blev spelet mer öppet och det var bud på 2-0 för FCT genom ett skott från Robert Karlsson innan Mellerud tog över spelet den sista kvarten. Hetaste läget att kvittera fick David Svensson med fem minuter kvar men Tobias Wennergren i FCT-målet gjorde en bra räddning på skottet.
FC Trollhättan var genomgående det bättre laget i den här matchen och vinner rättvist även om det inte var långt borta för Mellerud med en kvittering i slutminuterna. I och med segern ligger Trollhättan kvar i toppen av tabellen tillsammans med Qviding som också är utan poängförlust så här långt.
Matchfakta:
Melleruds IF - FC Trollhättan 0-1 (0-0)
Målskytt: Per Eriksson
Publik: 655 perosner