Brand i plastfabrik i Karlskoga

Hela söndagsmorgonen har räddningstjänsten bekämpat en omfattande brand på en plastfabrik i Karlskoga. Ett trettiotal brandmän finns på plats och en lagerlokal är redan förlorad.

Det var vid halvfyratiden på söndagsmorgonen som ett automatiskt brandlarm utlöstes. När brandkåren kom till plastfabriken JH Plast, som ligger längs med E18 vid västra infarten till Karlskoga, så var det redan en fullt utvecklad brand, det berättar Peter Backman som är brandchef på plats vid fabriken.

Förstärkning kallades in från Degerfors och Kristinehamn och redan från början stod det klart att lagerlokalen inte gick att rädda. I stället har de koncentrerat sig på att rädda produktionsdelen av fabriken.

De närmaste bostadshusen ligger bara hundra meter ifrån branden, men Peter Backman bedömer inte att det är någon fara att vistas där.

-Röken är visserligen kraftig men den stiger rakt upp i en pelare, och nere på marken är det fri sikt och ingen fara. Vi har vädret med oss, säger han i en kommentar.

Inte heller trafikanterna på E18 påverkas av branden. Polisen har haft funderingar på att stänga av vägen eftersom den går så nära inpå brandplatsen, men har nu bestämt sig för att inte göra det.