Kajsa Falasca - vår nya spanare på sociala medier

2:27 min

En blåsvart klänning och nattsvart hat. Det utgjorde två av ingredienserna i Kajsa Falascas första topplista över vad som hände förra veckan i de sociala medierna.

Kajsa Falasca är till vardags doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitet och du har säkert hört henne tidigare i P4 när hon kommenterat politiska händelser i Västernorrland. Men från och med nu hör du henne också varje måndag klockan 08.40 som vår nya sociala medier-korrespondent.

Förra veckans snackisar i sociala medier: 

3. #thedress. Twitter kokade nästan på fredag över frågan om vilken färg en viss klänning har. Togs upp i stort sett alla "vanliga" medier också, nyhetsvärdet är oklart men den engagerade många - en del mer än andra. Igår kom också den första tatueringen!

2. Skid-VM. De mest delade och kommenterade nyheterna under veckan är helt klart de från Falun. Allt från individuella insatser till Sveriges rekordskörd av medaljer och senast Northugs spurt och förutsättningarna i femmilen diskuteras, dissas eller hyllas. Inte oväntat - vi gillar att vinna medaljer, speciellt när det går sämre för Norge…

1. Alexandra Pascalidou tar time-out på grund av näthatet eller som hon själv beskriver det, en "malande misantropi". Hon får stort stöd i sociala medier, bloggar och senast i Aftonbladets Jan Helins blogg. En fråga som engagerar många helt enkelt.

Veckans hashtag: #kvinnodagen den 8 mars, i hård konkurrens med #vasaloppet.