Studentolympiad lockade tusen

I går var sista dagen för ett stort idrottsarrangemang i Uppsala. Under tre dagar samlades omkring tusen studenter från hela landet för att tävla i olika grenar.

I Fyrisån var det rodd och resten av idrottandet höll till i Fyrishovs idrottsanläggning. En av de som deltog var juridikstudenten och målvakten Frida Nordholm, som var med och avgjorde en innebandymatch till Uppsalastudenternas fördel.
- Det var rafflande, det blev ju förlängning. Ingen jättebra match, men vi vann ju, säger hon.

Arrangemanget kallas för Studentiaden och är, kan man säga, ett OS i miniatyr. Här fanns tillfälle för tappra idrottsliga prestationer men också möjligheten att träffa andra studenter med det gemensamma intresset för idrott. 150 frivilliga funktionärer såg till att allt fungerade. Arrangemanget lockade såväl amatörer som elitidrottare. Alla deltagarna kunde se fram emot en stor fest på Norrlands nation senare på kvällen.

Uppsalastudenten Josef Åhman är projektledare och är mycket nöjd med hela arrangemanget.
- Det är första gången som vi arrangerar studentiaden. Det är ju jättemånga studenter, drygt tusen, som är med från hela landet, och det är mycket bra med tanke på att det är första gången.

Kontakta reportern
erik.persson@sr.se