Planeringen igång med ett år kvar till SM i handikappidrott i Skaraborg

Om precis ett år samlas svensk elithandikappidrott i Skaraborg för att avgöra svenska mästerskap i ett femtontal grenar. Falköping och Skövde delar på jätteevenemanget, och sedan i januari är planeringen igång.

- Det är väl ganska stabilt och går sakta men säkert framåt, säger idrottskonsulent Fredrik Andersson på Västergötlands Handikappidrottsförbund i Falköping.

Just nu innebär arbetet att utreda vilka idrotter som ska vara med, var de ska avgöras och hur inkvarteringen ska ske för de dryga 1000 deltagarna och deras ledare och anhöriga. Arena Skövde och Oden sportcenter blir värdar för de flesta mästerskapen i idrotter som simning, skytte, innebandy och bordtennis.

Sedan slutet av 90-talet har man genomfört samlade mästerskap på det här sättet för att öka uppmärksamhet kring handikappidrotten.
- Jag tror att det kan betyda mycket för man får visa upp vad handikappidrott på elitnivå handlar om. Alla kan få mer förståelse för vad vi håller på med och bli intresserade. Något som kan ge ringar på vattnet i framtiden, säger Fredrik Andersson.