Spektakulärt konstverk på E4:an vid Vaggeryd

3:50 min

Om du har åkt förbi på E4:an strax norr om Vaggeryd under dagen så kan du inte undgått att se ett stort konstverk i rostfritt stål. Det handlar om ett konstprojekt signerat Thomas Nordström.

Har du åkt på E4:an förbi Vaggeryd under dagen så har du säkert märkt att det står en stor skulptur i rostfritt stål längs med vägen. Ingen anledning att ringa polisen, det är nämligen bara ett konstverk signerat Thomas Nordström och hans hustru Annika Oskarsson.

Vad konstverket ska föreställa är inte riktigt klart, men man kan inte undgå att lägga märke till det.

- Det är ett offentligt konstverk kan man säga. Att tolka konsten är upp till betraktaren, säger Thomas Nordström till P4 Jönköping.

Skulpturen, som är i tre delar, är dock inte helt klar än. Thomas Nordström tillsammans med sin hustru Annika Oskarsson kommer göra skulpturen än mer spektakulär än vad den redan är.

- Det kommer en belysning också. I tallskogen bakom skulpturen så blir det ett ganska kraftigt rött sken, och sen blir det även lite ljus på själva skulpturen, säger Nordström som menar att det inte är helt oproblematiskt att resa ett konstverk jämte en motorväg.

Det är en utmaning, det är det verkligen. Jag har provat att åka fram och tillbaka flera gånger och man missar dem inte. Speciellt när man kommer från Jönköpingshållet, då har man 20 sekunder på sig att lägga märka till det.