Pressmeddelande 2015-03-06

Alexandra Pascalidou tillbaks i radio med P1 Debatt

Alexandra Pascalidou väljer att sända radio igen, trots hot och näthat. Hon gör det genom att leda P1 Debatt som tar upp ett av vår samtids kanske mest brännande ämnen; den växande islamofobin och antisemitismen. P1 Debatt sänds söndag 15 mars kl. 16.03, direkt från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och i P1.

Alexandra väljer att möta radiopubliken igen efter det enorma stöd som hon mottagit från lyssnare och läsare. Flera tusen har hört av sig till programledaren per post och i sociala medier, skriver Pascalidou på sin blogg.

P1 Debatt söndag 15 mars kommer att handla om den växande islamofobin och antisemitismen i Sverige. Spottloskor i ansiktet, avrivna slöjor och kippor, grishuvuden och hakkors på moskéer och synagogor. De senaste åren har Sveriges judar och muslimer blivit allt mer utsatta för hat och rena hot. En del funderar till och ned på att lämna landet på grund av det de utsätts för.
 

På söndag hör man vittnesmålen, forskare, ansvariga och debattörer i en direktsändning från hörsalens foajé på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Välkomna till debatten, lyssna i P1 kl. 16.03-17.45, på webben eller delta via #p1debatt 

Pressbilder
P1 Debatt med Alexandra Pascalidou Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3446872_2048_1365.jpg


För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00