Abalone Dots i Musikplats Stockholm

Bluegrassbandet Abalone Dots gör en direktsänd konsert i Radiohuset. Trion som var med i Melodifestivalen för några år sedan släpper nytt album nästa månad.

Namnet Abalone Dots kommer från pärlemorprickarna som finns på många gitarrhalsar. Gruppen spelar folkmusik i en blandning av americana och bluegrass.

--  Det var egentligen flickornas pappor som var inne på det här med bluegrass. Det var inte så coolt när vi var tonåringar att spela den här sortens musik, men sen insåg vi att det nog var rätt coolt ändå, berättar säger Sophia Hogman. 

Rebecka Hjukström, Sophia Hogman och Louise Holmer är uppväxta i trakterna runt Västervik. 2009 fick de en grammis för årets folkmusik/visa och 2012 var de med i Melodifestvialen.

Abalone Dots har jobbat ihop med Marit Bergman, Lasse Winnerbäck och Lisa Miskovsky och turnerat med bland andra Kalle Moraeus och Lasse Kronér.

– Nu ska vi åka på sommarturné och spela så mycket vi kan, säger Sophia Hogman. 

Första plattan kom 2007. Den liksom de efterföljande två plattorna gjordes i samarbete med skivbolaget Sony. Den 15 april släpper tjejerna sitt fjärde album där de bestämt mer själva.

– Vi har jobbat i en studio som vi använder som replokal. Vi har inte haft så mycket folk runt oss, utan har producerat mycket själva och hållit på tills vi känt att det blivit bra,  säger Rebecka Hjukström.

Läs mer om Musikplats Stockholm.