Sopbil undersöks efter dödsolycka

2:10 min

Efter att en man avled i en sopbilsolycka ska polisen undersöka om det var något fel på fordonet. Mannen arbetade på sopföretaget Ragn-Sells och hamnade under den tunga sopbilen.

Mannen skadades vid åttatiden på fredagen efter att ha blivit påkörd av sopbilen i Vallentuna. Enligt polisen hamnade mannen under sopbilen när han arbetade i ett villaområde. Han avled av sina skador.

-- Vi fick veta att en av våra medarbetare hade drabbats och att det var med vårt fordon som olyckan hade hänt, säger Helene Jansdotter Lindholm, informationsansvarig på Ragn-sells.

– Vi försökte direkt ta oss ut dit och hjälpa till på plats. Då var redan polis och räddningspersonal där så vi kunde ta hand om den här kollegan som körde fordonet. Vid det tillfället förstod vi att det var en allvarlig olycka och senare fick vi besked att det hade lett till ett dödsfall.

Olyckan kommer att utredas av polis som en arbetsplatsolycka. Sopbilen har bärgats och polisen kommer att göra en teknisk undersökning för att se om det var något fel på fordonet.

– Vi vet att det tar en stund för polis och myndigheter att gå igenom ett sånt här fordon. Det är lite mer komplext fordon än en vanlig bil. Sen får vi tillgång till fordonet och då gör vi en egen undersökning, säger Helene Jansdotter Lindholm.

Personen som körde sopbilen har tagits om hand av företagshälsovården.

– Vi har fokuserat på att stötta våra medarbetare och ge det stöd vi kan till anhöriga för att lugna och skapa trygghet när något så här allvarligt och tragiskt händer, säger Helene Jansdotter Lindholm.