Företag ber om ursäkt för sexistiska tvättråd

"Ge tröjan till din kvinna. Det är hennes jobb", står det i tvättinstruktionerna i en tröja från ett indonesiskt sportklädesföretag. Nu ber de om ursäkt.

Bilderna på instruktionerna har skapat en kritikerstorm i sociala medier. "Tvättinstruktioner: Ge tröjan till din kvinna. DET ÄR HENNES JOBB" står det på insidan av matchtröjorna som det indonesiska företaget Salvo Sports skapat till den indonesiska fotbollsklubben Pusmania Borneo.

Efter att företaget fått ta emot mängder med kritik och klagomål på sociala medier bestämde de sig för att ge en förklaring på Twitter - på internationella kvinnodagen. Men också den har fått stark kritik.

"Kvinnor har mer expertis"

"Budskapet är enkelt. I stället för att tvätta tröjan på fel sätt kan du lika gärna ge den till en kvinna som är mer kapabel. Det var inte meningen att förminska kvinnor. I stället försöker vi berätta för männen att de ska lära sig från kvinnor hur man tar hand om kläder. Inte alla män vet hur man ska ta hand om kläder och kvinnor har mer expertis”, skriver företaget i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Reuters.

Företaget avslutade kvinnodagen med att till slut be om ursäkt.

"Vi ber om ursäkt för alla feltolkningar".