Klartecken för fiber till Timmersdala

1:44 min

De ideella krafterna i Timmersdala utvecklingsgrupp har nu nått sitt mål, och säkrat fiber till alla hushåll på orten.

Arbetsgruppen, som jobbat intensivt sedan i höstas, lyckades få med sig tillräckligt många invånare för att Skövde stadsnät ska vilja dra i gång arbetet med fiberanslutning.

Morgan Hammarström i Timmersdala Utvecklingsgrupp konstaterar att det hårda arbetet lönar sig.

– Skövde stadsnät ställde som krav att vi skulle ha 50 procent av alla fastigheter anslutna och vi har fram till 31 mars på oss. Och vi nådde 50 procent i förra veckan. Så det är jättekul!

Det går bra för Timmersdala utvecklingsgrupp TUG, som tidigare lyckats få en vårdcentral till orten och nu fått klartecken från Skövde stadsnät för fiberanslutning.

Morgan Hammarström säger att allt arbete varit mödan värd och att engagemanget och intresset bland folk i trakten varit stort.

– Den som är äldst och har tecknat sig för fiber är född 1926 och vi har någon som är född på 30-talet. Så det är inte bara de yngre. Det här är en möjlighet att få en attraktiv bygd. Så spaden ska i jorden och det har bekräftats av Skövde stadsnät.

Vad vill du säga till andra på mindre orter som jobbar för att uppnå samma sak, vad skulle det vara?

– Ja, att man tillsammans kan utföra stordåd. Är man bara flera som ställer frågor och ställer krav och känner att man är beredd att jobba för det så är det möjligt.