Karlskrona-Västerås 2-1

Karlskrona klart för SHL

0:40 min

En av svensk ishockeys genom tiderna största skrällar är ett faktum.

Karlskrona är klart för spel i högsta serien, SHL, nästa säsong.

Blekingelaget vann den fjärde kvalfinalmatchen mot Västerås med 2-1 efter en vändning.

– Helt sjukt, säger KHK:s 1-1-målskytt Joel Kellman till Radiosporten.

Skrällaget Karlskrona är klart för SHL efter stor dramatik i den Hockeyallsvenska finalen hemma mot Västerås. Karlskrona vände ett 0-1-underläge till 2-1-seger efter en mäktig upphämtning i den tredje perioden. 

Vyacheslav Trukhno blev stor hjälte då han lyfte in segermålet med fyra minuter kvar. Två minuter tidigare hade Joel Kellman kvitterat efter stor KHK-dominans. 

– Det är som en dröm. Det är inte mycket som slår det här. Vi har slitit så mycket och gjort det så sjukt bra. Att få vända på slutet, det är helt sjukt. Nu ska vi fira, säger KHK:s Niklas Lihagen till Radiosporten.

Gästerna inledde annars piggast och tog ledningen via Dustin Johner i den femte minuten. VIK tappade sedan taktpinnen och blev alltmer tillbakapressade då hemmalaget vaknade till liv i den andra perioden. VIK-målvakten Jonas Fransson storspelade länge i bortakassen men fick till slut kapitulera. 

Vi har tagit steget upp i hockeyns finrum. En del experter har sågat oss rejält men nu står vi här som vinnare i den allsvenska finalen. Jag är ruggigt stolt över laget, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

Expert LG Jansson hyllar Karlskrona och benämner avancemanget som ”den största hockeysensationen i modern tid”.

– Det är en upplevelse som saknar motstycke, säger Jansson.

Lyssna på referat och intervjuer i klippen här intill.