Ny återkomst möjlig för Berlusconi

Trots en politisk karriär kantad av rättegångar har Silvio Berlusconi alltid lyckats komma tillbaka. Nu frias han definitivt från anklagelserna om att ha köpt sex av en 17-årig flicka - vilket öppnar för ännu en politisk återkomst.

Silvio Berlusconi var inne på sin tredje omgång som italiensk premiärminister när han 2011 åtalades för att ha köpt sex av den minderåriga flickan året före, och för att senare ha utnyttjat sin ställning för att sopa historien under mattan.

Sommaren 2013 dömdes han till sju års fängelse och förbjöds att någonsin igen inneha en offentlig post. Men ett år senare friades han i en appellationsdomstol - och efter nio timmars överläggning på tisdagen gjorde den italienska överdomstolen detsamma.

Åklagarens Edoardo Scardaccione sade under förhandlingarna före överläggningen att Berlusconi gjort Italien till åtlöje, rapporterar nyhetsbyrån AFP:

– Världen skrattar åt oss bakom vår rygg.

Men hans argument räckte inte för att övertyga domstolen, som slog fast att Berlusconi inte kände till att flickan bara var 17 år när han köpte sex av henne.

Därmed är det fritt fram för den 78-årige mediemogulen, som precis avslutade den samhällstjänst han dömts till för skattefusk, att ge sig in i den italienska politiken igen med sitt nygamla högerparti Forza Italia.