Här är allt du behöver veta för att förstå kriget i Syrien

Det är fyra år sedan konflikten i Syrien startade. Mer än 200 000 människor har dött. Här är svaren på dina frågor om kriget.

2011 spred sig demokratiprotesterna i Nordafrika och Mellanöstern till Syrien.

Familjen al-Assad hade haft makten i Syrien i 40 år. När folket ville ha demokrati svarade regeringen med våld, vilket ledde till inbördeskrig.

Se bilderna som visar hur kriget har förstört Syrien

Gasattacken utanför Damaskus

Hundratals människor dog hösten 2013 i gasattacken utanför Damaskus. Regeringen, som blev anklagad för att ligga bakom attacken, skyllde på rebellerna.

Obama och USA hotade med att gå in i kriget efter att kemiska vapen kom in i bilden. Men Syriens president Bashar al-Assad gick istället med på att förstöra Syriens kemiska vapen mot att USA höll sig därifrån. 

Över 1 000 rebellgrupper

I dag finns det över 1 000 rebellgrupper i Syrien och regeringen får hjälp av grupper från Libanon och Iran. Båda sidor har blivit anklagade för krigsbrott som avrättningar, tortyr och våldtäkter.

En annan grupp som också gett sig in i kriget är IS. De krigar mot både regeringen och rebellerna för att de vill göra en islamisk stat av både Syrien och Irak. Terrorgruppen har gjort sig kända för brutala avrättningar och kidnappningar.

Nästan hela Sveriges befolkning

Nio miljoner människor har flytt från det fyra år långa kriget Syrien. Omkring 200 000 människor har blivit dödade. 

Alltså har nästan hälften av landets befolkning lämnat landet, för att rädda sina liv.