Fredageftermiddag

Musikikonen Dunker hos Larry

Gästrikebandet Men On The Border tolkar Pink Floyd-grundarens låtar så bra att de är inbjudna till hans hemstad. Men först spelar de live hos Larry. Och Svensktoppen Nästa-Clara ger en lägesrapport.

Bandet Men On The Border har gjort det till sin grej att tolka låtar av Pink Floyd-grundaren Syd Barrett, och de gör det så bra att de nu har bjudits in till Barretts hemstad Cambridge för att spela.

– Det är ungefär lika stort och märkvärdigt som om en Springsteentolkare skulle bjudas in till en spelning i New Jerseý, förklarar Larry.

Svensktoppen Nästa-Clara berättar det senaste kring Svensktoppen Nästa, Sveriges Radios stora musiktävling.

– Nu har halva anmälningstiden gått och det trillar in bidrag. Men nu vill jag verkligen att de kvinnliga artisterna och musikerna i länet börjar skicka in sina bidrag, hittills är det bara manliga bidrag, konstaterar Clara en smula bekymrad.

Anmälningstiden till tävlingen löper under mars månad.

– På måndag har jag förresten en jätterolig nyhet att berätta om tävlingen. Men än så länge är jag tyst. Sorry att jag måste lämna en sån cliffhanger i etern, men lyssna på P4 Gävleborg på måndag så får ni veta vad det handlar om, säger Clara.

Dagens gästprogramledare heter Ingemar Dunker och är en legendarisk trummis från Sandviken som har spelat med i princip hela Sveriges artistelit. Ulf Lundell, Tomas Ledin, Louise Hoffsten. Han är också en drivande kraft i Sandvikens musikliv. Ja, i hela kulturlivet, faktiskt.

– Dessutom är han en av de trummisar jag känner till som slår allra hårdast på trummorna. Undrar hur många virveltrummor han har spräckt skinnet på, funderar Larry.

Inte nog med det. Fredagens ska få plats för lite filmsnack också.

Filmkritiker Janna Björklund är på plats och berättar om de senaste filmpremiärerna.